المقادير


1 كيلو قرع عسلي

نصف كيلو سكر




فانيليا

لبن

3 ملاعق كبيرة سمن

(يكون بلدي طبعاً)

3 ملاعق كبيرة دقيق

كوب لبن

مكسرات محمصة

جوز هند مبشور

قرفة مطحونة


الطريقة

الأول بنقطع القرع العسلي شرائح كده





















و بعدين نقطعه مكعبات كده









و نحطه في حلة على النار و عليه السكر


و نهدي النار عليهم خااالص بدون أي اضافات


و نغطي الحلة كويس
















هنلاقي بعد كده القرع نزل ماية و السكر ذاب فيه






و كمان القرع هيكون استوي







بس مانسيبهوش لحد ما يتهري اوي


نحاول نحافظ عليه مكعبات علي اد ما نقدر


و نحطه في مصفي علشان نفصل العصير اللي نزل عن القرع







و بعدين نعمل الباشاميل


نحط السمن علي النار و لما يسخن نحط الدقيق و نقلب لحد ما يبدأ ياخد لون ذهبي فاااتح و بعدين نحط 2 كوب من العصير اللي نزل من القرع و نقلب بسرعة كويس علشان ما يكلكعش و بعدين نحط كوب اللبن و عليه الفانيليا و نفضل نقلب لحد ما يغلظ قوامه و يكون زي قوام الباشاميل


و كده الباشاميل خلص








طيب اللي عاملة رجيم و مش عايزة سمن و دقيق محمر و الحاجات ديه تعمل ايه


؟؟


مافيش مشكلة


حطي كوبايتين العصير علي كوب اللبن بالفانيليا
علي الدقيق في الخلاط





و اضرب يا معلم لحد التجانس التام


و بعدين حطيهم علي النار لحد ما يغلظ القوام و كده نكون برضه عملنا بشاميل


و مافيش حد احسن من حد


ندخل بأه علي صينية القرع شخصياً


نجيب الصينية


(تكون صينية وسط)


و ندهنها سمن او زيت زي ما تحبو


بس انا بعمل كل حاجة بالسمن البلدي


و بعدين نجيب البقسماط اللي بنعمل بيه البفتيك و نبطن بيه الصينية





(يعني نرش رشة في الصينية علي السمن او الزيت لحد ما يغطي كل اطراف الصينية و قعرها كمان)


و نحط نصف القرع العسلي اللي عملناه من غير ما نهرس بأه و لا حاجة


(في ناس بتحب القرع يكون مهروس او مضروب )


و نحط الكسرات المحمصة و جوز الهند المبشور


(اللي بيعملوا رجيم بأه المكسرات مافيش بتاتاً)


و نحط الطبقة التانية باقي القرع العسلي كله


و نحط علي الوش الباشاميل اللي عملناه


و في الاخر بأه علي الوش نرش رشة قرفة
تدي لون و ريحة جنااان


علي فكرة في ناس بتحط نصف كمية الباشاميل
تحت خالص قبل القرع في الصينية
و النصف الباقي علي الوش


(ممكن تعملي كده عادي)


بس اللي بقوله ده هو اللي انا بعمله بالضبط
و انتم ليكو حرية الاختيار
مين فوق و مين تحت


بس كده خلاص خلصنا


نحط الصينية في الفرن بأه لحد ما جنابها و وشها يحمر


علي درجة حرارة متوسطة